Ρωξάνη Μπέη ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Η Ρωξάνη Μπέη είναι 32 χρονών. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας.

Έχει σπουδάσει νομικά και επαγγέλλεται ως δικηγόρος στην Αθήνα. Προέρχεται από πολιτική οικογένεια, καθώς είναι κόρη του Δημητρίου Μπέη πρώην Δημάρχου Αθηναίων.

Η πρώτη ενασχόληση με τα κοινά ξεκίνησε τον Μάϊο του 2019, όπου εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος Αθηναίων, πρώτη σε σταυρούς, με την παράταξη «Αθήνα Είσαι Εσύ».

Μετά την εκλογή της ανέλαβε καθήκοντα Αντιπροέδρου στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, μέλος στο ΔΣ του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και μέλος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αθηναίων.

Είναι εκλεγμένη στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Είναι μέλος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ καθώς και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στο United Cities and Local Governments (UCLG).

Στο ΠΑΣΟΚ, με το οποίο θα είναι υποψήφια βουλευτής σε αυτές τις εκλογές στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών, είναι εκλεγμένη στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Η αγάπη της για την Αθήνα, αντανακλάται αφενός στο πηγαίο πάθος της για την ενασχόληση με τα κοινά σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, αφετέρου στο γνήσιο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για την πόλη και τους ανθρώπους της και στο επίπεδο κεντρικών πολιτικών. Αυτό οδήγησε και στην υποψηφιότητά της στις εθνικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στο οποίο πρεσβεύει την ανανέωση, ως πρωτοεμφανιζόμενη και η νεότερη ηλικιακά υποψηφιότητα. Καθημερινά, βρίσκεται στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας, συνομιλεί με τους συμπολίτες της, με απλούς καθημερινούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ενδιαφέρεται για τα προβλήματά τους, για τις απόψεις τους και τις ανάγκες τους. Είναι μια πολιτικός της νέας γενιάς, την οποία και θέλει να εκπροσωπήσει, πιστεύει στις δυνατότητες της Αθήνας, δίνοντας βάση σε μια «Αθηνοκεντρική» προσέγγιση και επιθυμεί να φέρει ένα νέο ήθος στην πολιτική. Πιστεύει σε ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ σαν μοχλό επίλυσης παθογενειών και στην αλλαγή πολιτικού παραδείγματος που προτείνει με το πρόγραμμά του, καθώς και στην ενδυνάμωση των νέων και των γυναικών στην πολιτική εκπροσώπηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Στο ekloges24.gr ενημερώνεστε για τις υποψήφιες και τους υποψηφίους των εθνικών και των δημοτικών εκλογών του 2023, παρακολουθώντας και την εκπομπή «Στο Δρόμο για την Κάλπη», κάθε Κυριακή στις 22.30 στο Kontra Channel στην οποία εκθέτουν το πρόγραμμά και τις ιδέες τους.

Follow Us

E. info@ekloges24.gr
P. (+30) 210 3489106