Ρένα Δούρου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Γεννήθηκα το 1974 στο Αιγάλεω Αττικής, όπου και μεγάλωσα. Αποφοίτησα με άριστα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στις πολιτικές επιστήμες, με υποτροφία στη Γαλλία, την Τουρκία και τη Μεγάλη Βρετανία. Το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ με τίμησε με τον τίτλο της Διδάκτορα Πολιτικών Επιστημών το 2018.

Παράλληλα με τις πολιτικές μου δραστηριότητες, έχω εργαστεί για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος εκδόσεων, καθώς και σε εταιρείες επικοινωνίας.

Μια σημαντική στιγμή για εμένα ήταν η συγγραφή του βιβλίου «Μια Κουβέντα με τον Γλέζο» το 2014. Επίσης, έχω γράψει το βιβλίο «Η Απόλαυση του Εθνικισμού» (Αθήνα, 2007), τον πρόλογο στο συλλογικό έργο «Για τη ζωή, την ποίηση, την πολιτική» για τον Τέρι Ήγκλετον (Εκδόσεις Το Πέρασμα, 2009) και έχω συμπράξει σε αρκετά συλλογικά έργα.

Από το 1995 συμμετείχα στη Νεολαία του Συνασπισμού. Κατόπιν, διετέλεσα υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αρχικά εκπροσωπώντας τον Συνασπισμό και μετέπειτα τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, τώρα, είμαι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του.

Εκλέχθηκα Βουλευτής Β΄ Αθηνών στις εκλογές του 2012. Στην κοινοβουλευτική μου θητεία συμμετείχα στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου. Στο Συμβούλιο της Ευρώπης, δραστηριοποιήθηκα στην Επιτροπή Μετανάστευσης και την Επιτροπή Πολιτισμού, ενώ εκλέχθηκα αναπληρωματική γενική γραμματέας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, μου δώσατε τη χαρά και την τιμή να ηγηθώ της Περιφέρειας Αττικής. Για 5 χρόνια, αθόρυβα και δυνατά, η Αττική άλλαξε πρόσωπο. Με την κατασκευή, επιτέλους, του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της Αίγινας, την Αττική Ριβιέρα, παρεμβαίνοντας ταυτόχρονα στον Φαληρικό Όρμο, το ΣΕΦ και το Μικρολίμανο. Με την εκτέλεση 167 αντιπλημμυρικών έργων σε όλη την Περιφέρεια, περιλαμβανομένης της πολύπαθης Μάνδρας. Με τη χρηματοδότηση 130 δομών αλληλεγγύης για τους συμπολίτες που έχουν περισσότερο ανάγκη, καθώς και με τη διάθεση πάνω από 40 εκατ. ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία.

Είμαι μέλος του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου παρεμβαίνω με συνέπεια για θέματα σχετικά με τη Δημοκρατία και την ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον.

Δίνω συχνά διαλέξεις σε πανεπιστήμια, όπως το New York University, το Princeton University και το University of Essex ενώ αρθρογραφώ στον ελληνικό και ξένο Τύπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Στο ekloges24.gr ενημερώνεστε για τις υποψήφιες και τους υποψηφίους των εθνικών και των δημοτικών εκλογών του 2023, παρακολουθώντας και την εκπομπή «Στο Δρόμο για την Κάλπη», κάθε Κυριακή στις 22.30 στο Kontra Channel στην οποία εκθέτουν το πρόγραμμά και τις ιδέες τους.

Follow Us

E. info@ekloges24.gr
P. (+30) 210 3489106