Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: O Δ. Αθηναίων να σταματήσει τώρα τους πλειστηριασμούς

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: O Δ. Αθηναίων να σταματήσει τώρα τους πλειστηριασμούς

Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία κατάσχεσης και πλειστηριασμού σπιτιών των εργαζόμενων και λαϊκών οικογενειών για χρέη προς το δήμο Αθηναίων, ζητά η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή της Αθήνας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωσή της:

«Μεγάλο απαράτ επιφανών υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έδωσε πανηγυρική συνέντευξη σχετικά με τη ρύμιση των 120 δόσεων για χρέη των φτωχοποιημένων εργαζόμενων και λαϊκών στρωμάτων προς ταμεία – εφορία και των 100 δόσεων για χρέη προς τους δήμους. Υποτίθεται ότι όσοι αντέχουν να ανταποκριθούν στους όρους των ρυθμίσεων, θα γλιτώσουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμό.

Για τα χρέη προς τους δήμους, η προθεσμία να γίνει ρύθμιση είναι μέχρι τέλος Σεπτέμβρη.

Ο δήμος Αθηναίων, όμως, προχωρά τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε συμβολαιογραφεία. Μάλιστα, δεκάδες πλειστηριασμοί είναι δημοσιευμένοι για τέλη Ιούνη, αφού θα έχουν τελειώσει οι εκλογές για την ανάδειξη “σωτήρων” του λαού σε δήμους και ευρωβουλή. Αίσχος! Για την αντιλαϊκή πολιτική, τον κυνισμό και την προσπάθεια να αδράξουν ψήφους πριν αρχίσουν να αρπάζουν σπίτια, μαγαζιά, κινητά περιουσιακά στοιχεία.

ΚΑΛΟΥΜΕ, το δήμο Αθηναίων και προσωπικά τον απερχόμενο δήμαρχο Καμίνη και υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΚΙΝΑΛ

Να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε διαδικασία κατάσχεσης και πλειστηριασμού σπιτιών των εργαζόμενων και λαϊκών οικογενειών για χρέη προς το δήμο.
ΚΑΛΟΥΜΕ, τους επίδοξους διεκδικητές της διοίκησης του δήμου, να πάρουν ΤΩΡΑ και ΚΑΘΑΡΑ θέση απέναντι σε αυτήν τη βαθειά αντιλαϊκή επιχείρηση του δήμου Αθηναίων. Να πουν στο λαό της Αθήνας, χωρίς μισόλογα και γενικολογίες “περί τήρησης της νομιμότητας”, τι θα πράξουν αν εκλεγούν.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, αγωνίζεται και θα συνεχίσει σταθερά μαζί με το λαϊκό κίνημα, στο δρόμο του αγώνα, για:

Απόλυτη προστασία του βασικού δικαιώματος στη στέγη. Κανένα σπίτι και μικρομάγαζο στα χέρια δήμων, κράτους, τραπεζιτών και funds.
Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κατοικίας και περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων.
Άμεση παύση κάθε δίωξης των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Με λαϊκή οργάνωση και αλληλεγγύη υπερασπίζουμε τη λαϊκή στέγη από κατασχέσεις,»