«Ατόπημα του δήμου Λαρισαίων»

«Ατόπημα του δήμου Λαρισαίων»

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κων/νος Κούμας», εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του δήμου Λαρισαίων και αναφέρει:

«Αποτελεί ατόπημα η απόφαση του Δήμου Λαρισαίων για διοργάνωση σεμιναρίου παιδαγωγικού χαρακτήρα για τους Διευθυντές και Υποδιευθυντές των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι Υπάλληλοι του Δήμου , αλλά υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και την επιστημονική και παιδαγωγική ευθύνη για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες έχουν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου.

Παράλληλα από τις διατάξεις του άρθρου 16 του Συντάγματος προκύπτει ότι ο συνταγματικός νομοθέτης αναθέτει την αποστολή της παιδείας ευθέως στο κράτος και αποκλείει την μεταφορά αρμοδιοτήτων στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοικήσεως οποιουδήποτε βαθμού.Ειδικά ως προς την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το ισχύον σύνταγμα αναγνωρίζει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα του κράτους για την διοίκηση, την εποπτεία και τη λειτουργία των δημοσίων εκπαιδευτηρίων.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη απόφασή του.

Οι εκπαιδευτικοί μαζικά και ενωτικά αντιστάθηκαν στο παρελθόν και θα αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια υπαγωγής των σχολείων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης».