Καμίνης: Το 2009 Τσίπρας-Κουβέλης διαμαρτύρονταν για τις προληπτικές προσαγωγές

Καμίνης: Το 2009 Τσίπρας-Κουβέλης διαμαρτύρονταν για τις προληπτικές προσαγωγές

Μια σκηνή από τον Δεκέμβριο του 2009 θυμήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 για τς προληπτικές προσαγωγές που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα Γιαννιτσά προκειμένου να μην υπάρξει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της παρουσίας του Φώτη Κουβέλη και της Θεοδώρας Τζάκρη στην πόλη.

«Το 2009 ακριβώς τον Δεκέμβριο στην επέτειο του Γρηγορόπουλου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε κάνει μαζικές προληπτικές προσαγωγές 600 άτομα. Ήρθαν τότε και με βρήκαν ο Κουβέλης με τον Τσίπρα και τους λέω ότι σε τέτοια έκταση προληπτικές προσαγωγές έχουν νομικό πρόβλημα» είπε ο κ. Καμίνης.

Πρόσθεσε, δε, ότι «σε τέτοια έκταση το φαινόμενο αφ’ ευαυτού είναι παράνομο».

Όσον αφορά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών ο κ. Καμίνης είπε ότι πρόκειται για «συνδυασμό επιχειρησιακής ανικανότητς αλλά και πολιτικής επιλογής να μην αντιμετωπιστεί το θέμα».

Σημείωσε, δε, ότι οι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του κέντρου των Αθηνών «μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα ΔΙΑΣ που αρχικά αριθμούσε 2.8000 αστυνομικούς και σήμερα είναι στους 1150. Οι υπόλοιποι είναι τώρα σε υπηρεσίες φύλαξης επισήμων και σε άλλες υπηρεσίες».