Προσλήψεις στους δήμους: Οι επίμαχοι διάλογοι στη Βουλή που προκάλεσαν αντιδράσεις

Προσλήψεις στους δήμους: Οι επίμαχοι διάλογοι στη Βουλή που προκάλεσαν αντιδράσεις

Το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του β΄ αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ Γιάννη Καραγιάννη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλή για τις προσλήψεις στους δήμους και τον διάλογο που ακολούθησε με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, όπως κατεγράφη στα πρακτικά του Κοινοβουλίου, δημοσιεύει η aftodioikisi.gr. Πρόκειται για την τοποθέτηση που, μετά το σχετικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, προκάλεσε αρχικά το «άδειασμα» του κ. Καραγιάννη από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ και στη συνέχεια το σχόλιο του κ. Χαρίτση στην χθεσινή απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης που συζητά το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ.

Αναλυτικά:  

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ (Β΄ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)): Θα σταθώ για ένα λεπτό στη διάταξη για τις εξαιρέσεις για την αναστολή προσλήψεων λόγω εκλογών. Είναι γνωστές οι κατηγορίες. Η δικιά μας θέση είναι ότι η προηγούμενη σοφή αναστολή προσλήψεων είχε γίνει για ευνόητους λόγους προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή πολιτική εκμετάλλευση κατά τη διάρκεια των εκλογών.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ (Β΄ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)): Θεωρώ ότι στη συγκεκριμένη στιγμή δεν θα χρειαζόταν να γίνει αυτό εδώ. Προσωπική μου άποψη αυτή και την καταθέτω, εκπροσωπώντας βεβαίως και την ΚΕΔΕ.

Σε σχέση ότι δεν πρέπει να γίνει μέσα σε προεκλογική περίοδο προσλήψεις, αυτό θεωρώ, ότι δεν πρέπει να γίνεται. Αυτή είναι η θέση μου.

ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Άρα λέτε για την 3Κ μέχρι τον  Σεπτέμβρη να πάμε με τους προσωρινούς πίνακες και να μην κάνουμε μόνιμες προσλήψεις.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ (Β΄ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)): Η 3Κ έχει μια διαφορετική διαδικασία.