«Σπάσιμο» δήμων Μεσσηνία: Ξεκίνησαν αντιδράσεις στην έδρα του Χαρίτση

«Σπάσιμο» δήμων Μεσσηνία: Ξεκίνησαν αντιδράσεις στην έδρα του Χαρίτση

έμα εξόδου της ενότητας Φιλιατρών από το Δήμο Τριφυλίας έθεσε ο εμπορικός σύλλογος της Τριφυλιακής κωμόπολης κατά τη διάρκεια διευρυμένης συνεδρίασης. Οι έμποροι της περιοχής θέτουν θέμα, για το νέο Δήμο Φιλιατρών και για την τροπολογία Χαρίτση.

Είναι ενδεικτικό ότι στην περιοχή καταγωγής του (εξωκοινοβουλευτικού) νυν υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, την Μεσσηνία (σ.σ. ήταν υποψήφιος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί), υπάρχουν ακόμη αντιδράσεις στους παλαιούς δήμους Γαργαλιάνων και Φιλιατρών που δεν επιθυμούσαν (-ουν) την συνένωση στον ενιαίο δήμο Τριφυλλίας.

Αίσθηση προκάλεσαν μάλιστα, όσα είπε στη συνεδρίαση ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, και νυν υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Κώστας Σαμαρτζής.

«Είναι προφανές ότι ο δήμος έπρεπε να είναι μικρότερος, με κέντρο τα Φιλιατρά, ή να παραμείνουν ως είχαν οι τρεις μεγάλες πόλεις. Τα Φιλιατρά κάνουν τζίρο όσο όλη η Μεσσηνία, δεν μπορεί το κράτος να συμπεριφέρεται έτσι σε μια πόλη σαν αυτή», είπε ο κ. Σαρμαζής.

Να σημειωθεί ότι η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί τελικά την Τρίτη στην Βουλή, με στόχο να τεθεί σε ψηφοφορία είτε την ίδια ημέρα, εφόσον η συζήτηση του ν/σ του υπουργείου Υγείας ολοκληρωθεί σε μία συνεδρίαση είτε την Τετάρτη εφόσον χρειαστούν δύο συνεδριάσεις.