Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας: Καταγγέλλει την απόλυση έξι εργαζομένων του δήμου

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας: Καταγγέλλει την απόλυση έξι εργαζομένων του δήμου

Σε σχόλιό του για την απόλυση των έξι εργαζομένων που δούλευαν στο Δήμο Καλαμάτας με «Stage», ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημήτρης Οικονομάκος αναφέρει τα εξής:

«Την Τετάρτη 27 Φλεβάρη, με απόφαση Δικαστηρίου, απολύθηκαν από το Δήμο Καλαμάτας έξι εργαζόμενοι. Πρόκειται για εργαζόμενους που δούλευαν με «Stage» από το 2009, χωρίς ασφάλιση, με 500 ευρώ μισθό, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες με αρκετές αρμοδιότητες ο καθένας.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση που βυθίζει νέο κόσμο στην ανεργία μετά από 12 χρόνια δουλειάς κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

Για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους είχε καταθέσει στη Βουλή Ερώτηση το ΚΚΕ στις 22 Νοέμβρη και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης με τεράστια καθυστέρηση μας απάντησε εγγράφως πως δεν είναι αρμόδιος και μας παρέπεμψε στο υπουργείο Εργασίας. Επανακαταθέσαμε Ερώτηση στο υπουργείο Εργασίας και ακόμα περιμένουμε απάντηση.

Πρέπει να δοθεί άμεσα πολιτική λύση με τροπολογία της κυβέρνησης που να επαναπροσλαμβάνει τους έξι εργαζόμενους και να τους καλύπτει εργασιακά και ασφαλιστικά για όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να μην κρύβεται η κυβέρνηση πίσω από δικαστικές αποφάσεις.

Ο Δήμος Καλαμάτας να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση και να σταθεί δίπλα από τους εργαζόμενους και όχι να τους βάζει εμπόδια όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα με νομικά τερτίπια. Να επιμείνει στην πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητάει τη μονιμοποίηση των εργαζομένων.

Απαιτείται τώρα από το Σωματείο Εργαζομένων και όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, έστω και καθυστερημένα, να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων. Να φέρει άμεσα η κυβέρνηση την τροπολογία στη Βουλή που τόσο καιρό ζητάει το ΚΚΕ και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας».