Ανατροπή με υποψηφιότητα έκπληξη για την περιφέρεια Θεσσαλίας

Ανατροπή με υποψηφιότητα έκπληξη για την περιφέρεια Θεσσαλίας

Σφήνα ανάμεσα σε Αγοραστό και Τσιλιμίγκα στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες να μπει εν ενεργεία υφυπουργός της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ μέρες βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις και διεργασίες στη Λάρισα. Στόχο έχουν την προώθηση μιας τρίτης, ισχυρής, λύσης που θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις εκλογές του Μαΐου. Είναι τόσο προχωρημένες οι συζητήσεις και έχουν επεκταθεί μάλιστα και πανθεσσαλικά, που φέρονται οι συμμετέχοντες να έχουν καταλήξει και σε δυο επικρατέστερα ονόματα που θα ηγηθούν της προσπάθειας.

Το πρώτο είναι του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη (βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ.) και το δεύτερο ενός πολύ γνωστού Λαρισαίου επιχειρηματία.

Πιθανή υποψηφιότητα Κόκκαλη ανατρέπει τα δεδομένα καθώς είναι δεξιός και θα δημιουργήσει ρήγμα στον νυν Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, ενώ το γεγονός ότι έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (κόβει και από τον Τσιλιμίγκα). Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν εντός των προσεχών ημερών. Ωστόσο μια πιθανή υποψηφιότητα Κόκκαλη σύμφωνα με τους γνωρίζοντες μπορεί να οδηγήσει τον Τσιλιμίγκα στην απόφαση να μην διεκδικήσει την Περιφέρεια.