Απάντηση Δούρου στη Φώφη: «Ας σιωπήσει, τη συμβουλεύω ως γυναίκα προς γυναίκα»

Απάντηση Δούρου στη Φώφη: «Ας σιωπήσει, τη συμβουλεύω ως γυναίκα προς γυναίκα»

Την παραίτηση της Ρένας Δούρου ζήτησε η Φώφη Γεννηματά μετά τις διώξεις που ασκήθηκαν για τις ευθύνες σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, λέγοντας ότι απέτυχε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.

Σκληρή η απάντηση της περιφερειάρχη, που κάλεσε τη Φώφη Γεννηματά να σιωπήσει ως «γυναίκα που βρίσκεται στην πολιτική λόγω του ονόματος του πατέρα της».

 

Η απάντηση Δούρου

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά, η περιφερειάρχης Αττικής απάντησε:

«Θέλω να πω ότι δεν ξεχνάμε όλοι ότι η κυρία Γεννηματά έχει υπάρξει υπερνομάρχης όταν οι νομαρχίες και η υπερνομαρχία είχαν τις αρμοδιότητες της Πολεοδομίας. Δηλαδή όταν στήνονταν οι παγίδες θανάτου. Και, αν μου επιτρέψετε, ως γυναίκα προς γυναίκα, ως μια γυναίκα που βρίσκεται στον πολιτικό στίβο κόρη αστυνομικού και νοικοκυράς, ας σιωπήσει μια γυναίκα που βρίσκεται στον πολιτικό στίβο λόγω του βαριού ονόματος του πατέρα της».

 

Σχόλιο Κινήματος Αλλαγής

«Ελπίζουμε οι δικηγόροι που θα αναλάβουν την κατηγορούμενη για τον θάνατο 100 ανθρώπων κα Δούρου να την ενημερώσουν ότι η Ανατολική και Δυτική Αττική δεν ανήκαν στην πρώην Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς.

Ίσως έτσι σταματήσει να εκτίθεται και να γελοιοποιείται. Αφού δεν εχει την ευθιξία να αναλάβει τις ευθύνες της και να αναμείνει την κρίση της Δικαιοσύνης παραιτούμενη, ας σιωπήσει»