Π.Αττικής -διαχείριση απορριμμάτων: «Εμφύλιος» με εξώδικα στην παράταξη Δούρου

Π.Αττικής -διαχείριση απορριμμάτων: «Εμφύλιος» με εξώδικα στην παράταξη Δούρου

«Εμφύλιος Πόλεμος» σε φόντο… σκουπιδιών στην παράταξη Δούρου, καθώς συνέβη το αμίμητο! Περιφερειακός σύμβουλος της Ρένας Δούρου και μέλος του ΔΣ της ΕΣΔΝΑ έστειλε ΕΞΩΔΙΚΟ στον σύζυγο της αντιπροέδρου του ΕΔΣΝA, στενής συνεργάτιδας της περιφερειάρχη Αττικής, για ανάρτηση που έκανε στο blog του!

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούστης, περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα και διορισμένο μέλος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ, «απέστειλε “εξώδικη διαμαρτυρία, δήλωση, πρόσκληση”, κατά του Θωμά Μπιζά, πρώην άτυπου συμβούλου της Ρένας Δούρου για το θέμα των απορριμμάτων και, κυρίως, σύζυγο της (αντ’ αυτής) αντιπροέδρου του ΕΔΣΝΑ, Αφροτδίτης Μπιζά.

Στο Θ. Μπιζά καταλογίζεται –σύμφωνα με το εξώδικο -η αναδημοσίευση, στο προσωπικό του ιστολόγιο, πρόσφατης ανακοίνωσης του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, με τίτλο: “Οι άνθρωποι της κ. Δούρου χρησιμοποιούν τον κορεσμό του ΧΥΤΑ Φυλής, για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα”.

Του ζητείται μάλιστα «να ζητήσει συγνώμη, να αποκηρύξει την ανακοίνωση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και να σταματήσει στο εξής να φιλοξενεί δημοσιεύματα που τον θίγουν, μέσα από το ιστολόγιό του».

Το συγκεκριμένο εξώδικο, έρχεται ως επιστέγασμα αποκαλύψεων του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για εκκολαπτόμενα σκάνδαλα στο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ενώ ρίχνει «λάδι στη φωτιά» στα όσα –κατά το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-«μαγειρεύονται» στην εγκατάσταση της Φυλής και έχουν σαν στόχο τη διαιώνιση της λειτουργίας της και την επέκταση συγκεκριμένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε αυτήν.

“Το εξώδικο εστάλη στον αγωνιστή Θ. Μπιζά, ως μέλος της γραμματείας του ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, καθώς στο προαναφερθέν κείμενο, ο Συντονισμός αποκάλυπτε το εύρος των παρανομιών και των περιβαλλοντικών εγκλημάτων που σχεδίαζε η Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ και η Διοίκηση Δούρου, στο ζήτημα της επέκτασης του ΚΔΑΥ ιδιοκτησίας WATT Α.Ε. στη Φυλή. Μια επέκταση που έχει ήδη κριθεί ως αυθαίρετη από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ενέργειας και έρχεται αμέσως μετά το «δώρο» της επέκτασης του ΕΜΑΚ (συμφερόντων Μπόμπολα)”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, προσθέτωντας:

«Η Διοίκηση Δούρου, όχι μόνο συμβάλει ενεργά σε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα (με οσμή οικονομικού σκανδάλου), αλλά οι άνθρωποι της απειλούν και όσους παλεύουν χρόνια τώρα ενάντια στους σχεδιασμούς που καταστρέφουν το περιβάλλον και τροφοδοτούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα»

Η επέκταση του ΧΥΤΑ

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ:

«Λίγους μήνες πριν τη λήξη της θητείας της παρούσας διοίκησης του ΕΔΣΝΑ και της περιφέρειας Αττικής είναι σαφής η απουσία βούλησης για τη δημιουργία νέων, ήπιων, αποκεντρωμένων υποδομών διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής. Σε συνδυασμό με τις παραπάνω επιλογές, βγαίνει εύκολα το συμπέρασμα πως η μόνη ορατή επιλογή είναι η συνέχιση και η επέκταση της εγκατάστασης της Φυλής. Τα εναπομείναντα κύτταρα (Β3-Β6) της β΄ φάσης γέμισαν, παρά την επέκταση και την εκβάθυνσή τους. Ακολουθεί, το πολύ για ένα χρόνο ακόμη, η απόθεση απορριμμάτων πάνω στα ήδη αποκατεστημένα κύτταρα της α΄ φάσης. Μετά από αυτό το χάος. Καμιά νέα υποδομή δεν υπάρχει για να υποδεχτεί -για επεξεργασία ή ταφή- τις τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων που παράγει η Αττική και οδηγούνται για ταφή στο ΧΥΤΑ Φυλής (1.600.000 τόνοι, το 2018). Η επέκταση στην γ΄ φάση του ΧΥΤΑ Φυλής έχει προαποφασιστεί και απομένει η εξαγγελία της μετά τις εκλογές.

Ας μας πουν, τώρα, ο κ Βρούστης και η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ ότι αυτή η εξέλιξη ωφελεί τους πολίτες της Δυτικής Αττικής και όχι τα εργολαβικά συμφέρονται που δραστηριοποιούνται στην εγκατάσταση της Φυλής και στις γύρω περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Αν θέλει ο κ. Βρούστης να συνεχίσει στον ολισθηρό δρόμο που επέλεξε, ας το κάνει. Από την πλευρά μας, θα τον βοηθήσουμε στην αυτο-έκθεσή του. Σε ότι αφορά το εξώδικό του, του απαντάμε: και λίγα λέμε κ. Βρούστη…