Πατούλης: Καιρός να σοβαρευτείτε κ. Δούρου

Πατούλης: Καιρός να σοβαρευτείτε κ. Δούρου

Απάντηση στην ανακοίνωση της «Δύναμης Ζωής», παράταξης της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, εξέδωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας σχετικά με τα «βέλη» που δέχθηκε αναφορικά με την οικονομική διαχείριση του Δήμου Αμαρουσίου, τα εξής:

«Αν η κα Δούρου ανταποκρίνονταν στη δημόσια πρόσκληση που της είχε απευθύνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης , να παραστεί στο δημόσιο απολογισμό για τα 12 χρόνια της θητείας του στο Δήμο, δεν θα έπεφτε θύμα της συστηματικής παραπληροφόρησης της εφημερίδας Ντοκουμέντο.

Επέλεξε ως Περιφερειάρχης να κρυφτεί , όπως συστηματικά έκανε πέντε χρόνια.
Το ίδιο κάνει και τώρα, κρύβεται πίσω από στημένα δημοσιεύματα κι ακριβοπληρωμένους επιτελείς,  θέτοντας ερωτήματα που έχουν ήδη απαντηθεί.

Θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά τις απαντήσεις για να αντιληφθεί ότι όσα ψέματα και να πει, όσα δημοσιεύματα κι αν στήσει , το βράδυ της 26ης Μαΐου θα αποτελεί παρελθόν.

1. Για τα οικονομικά του Δήμου.

– Η διοίκηση Πατούλη παρέλαβε ένα Δήμο με χρέη κι οφειλές πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ. Χωρίς ούτε ένα ευρώ στα ταμεία. Μέσα σε 12 χρόνια πέτυχε να ρυθμίσει όλα τα δάνεια , να διαγράψει τόκους και προσαυξήσεις άνω των 50 εκ., να έχει αποπληρώσει  οφειλές σε προμηθευτές , εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και να έχει εκτελέσει ένα πρόγραμμα έργων άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ.
– ο Δήμος Αμαρουσίου διαχειρίζεται με υπευθυνότητα τα χρήματα των δημοτών, αξιοποιώντας και το τελευταίο ευρώ. Ως Δήμος έχουμε καταθέσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 18 εκ. ευρώ με επιτόκιο 2,25 , το μεγαλύτερο επιτόκιο της αγοράς.
– ο Δήμος Αμαρουσίου  κάθε χρόνο ελέγχεται για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα οικονομικά του από τα αρμόδια κρατικά όργανα του Υπουργείου Εσωτερικών κι αποσπά πάντα θετικά σχόλια. Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο; Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ανοικτός στον οποιοδήποτε έλεγχο γιατί δεν έχει να κρύψει τίποτα.
– Ο Γ. Πατουλης αποχωρεί από το Δήμο Αμαρουσίου αφήνοντας στο ταμείο του Δήμου πλεόνασμα 32 εκ. ευρώ. Η κα Δούρου πόσα θα αφήσει;
– όσον αφορά τα ακίνητα του δήμου Αμαρουσίου που αναφέρει το δημοσίευμα, είναι όλα, πλην 1-2 κυλικείων που βρίσκονται σε διαδικασία τακτοποίησης κι εξυπηρετούν αθλητικούς χώρους , δηλωμένα. Κι  απαλλάσσονται από την καταβολή ΕΝΦΙΑ γιατί εξυπηρετούν ανάγκες του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση, μαθήματα οικονομικής διαχείρισης δεν παίρνουμε από μια περιφερειάρχη έχει ήδη υπονομεύσει την επόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής , αφού αφήνει «κληρονομιά»:
– ένα  τεχνικό πρόγραμμα 2,1 δις ευρώ
– υπογεγραμμένες συμβάσεις 800 εκατομμύρια -διαθέσιμες  πιστώσεις για τα έργα αυτά , μόλις 219 εκ. ευρώ.

Στου «κρεμασμένου το σπίτι» δεν μιλάνε για σκοινί κα Δούρου.

Όσον αφορά τα αλλά ζητήματα που θέτει στην ανακοίνωση της , θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι:
-Σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε την τακτική των fake sms. Σε αντίθεση με τα στημένα δημοσιεύματα που επικαλείται η κα Δουρου.
– Δεν υιοθετούμε τις καταγγελίες άλλων συνυποψήφιων μας , που ψάχνουν άλλοθι για να δικαιολογήσουν τη δημοσκοπική τους κατάρρευση.
– Έχουμε παρουσιάσει δημόσια έγγραφα της Περιφέρειας Αττικής, που αναφέρουν με επίσημο τρόπο ότι ο Δήμος Αμαρουσίου έχει μειώσει κατακόρυφα την ποσότητα των απορριμμάτων που στέλνει στη Φυλή. Η κα Δούρου θα μας απαντήσει επιτέλους πότε εξαντλείται η χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής και ποιο είναι το σχέδιο της για την επόμενη μέρα;»