Αιμιλία Τζίβα

Αιμιλία Τζίβα

Η Υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1970 και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Αττικής. Τελείωσε το 5ο δημοτικό Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Ηρακλείου. Είναι παντρεμένη με το Δημήτρη Τσουκαλά και μητέρα 3 μικρών αγοριών -του Βασίλη, του Άγγελου και του Αλέξανδρου. Από μικρή σπούδαζε ενώ παράλληλα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα εργάζεται στην Alpha Bank, στη Διεύθυνση των Μικρών Επιχειρήσεων που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας με ειδικότητα στα Συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

 

Σπουδές

  • Πτυχιούχος Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με διατριβή σε θέματα Νανορομποτικής – Νοημοσύνης του Σμήνους.
  • Μεταπτυχιακές Σπουδές – Μaster (Αριστούχος) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη σχολή «Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες» με διατριβή στην Πολιτική Επικοινωνία.
  • Μεταπτυχιακές σπουδές – Master στη σχολή «Τραπεζική – Λογιστική - Χρηματοοικονομική» στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας με διατριβή στις «Επιπτώσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού των τραπεζών – Digital Banking στη κοινωνία και τους εργαζόμενους».
  • Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.

 

Κοινωνική Δράση

 

Από μικρή έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση σε διάφορους τομείς που αφορούν  στους νέους, στον αθλητισμό ως αθλήτρια στίβου στο Πανελλήνιο ΓΣ και της ΑΕΚ στις γυναίκες, στον πολιτισμό, στα κινήματα, αλλά κυρίως σε θέματα που άπτονται με τις ίσες ευκαιρίες και τις κοινωνικές αδικίες.

Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλά διεθνή συνέδρια σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, με τοποθετήσεις και δράσεις, υπερασπίζοντας κυρίως ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα καθώς και σε εξειδικευμένα ευρωπαϊκά οικονομικά FORA και συνέδρια με θέμα ευρωπαϊκά προγράμματα, οικονομία και νέες τεχνολογίες.

Μεταξύ άλλων υπήρξε…

  • Πρόεδρος των εποχικών υπαλλήλων στα Διόδια για το διάστημα 2 ετών που εργάστηκε εκεί.
  • Μέλος της Διοίκησης της ΟΤΟΕ, Γραμματέας Νέων Τραπεζοϋπαλλήλων, μέλος της γραμματείας της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
  • Μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής Νέων Εργαζομένων της Ευρώπης (UNI EUROPA YOUTH)
  • Μέλος της Παγκόσμιας Εκτελεστικής Επιτροπής του Χρηματοπιστωτικού Κλάδου (UNI EUROPA FRANCE) – Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση του Τομέα των Υπηρεσιών που εκπροσωπεί 5.000.000 εργαζόμενους στην Ευρώπη.
  • Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού FORUM.
  • Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΚΕΕΦΑ.

 

Έχει μεγάλη εμπειρία για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σήμερα είναι εκλεγμένη στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με το ψηφοδέλτιο της ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ στο Βόρειο Τομέα Αθηνών και μέλος της Οικονομικής επιτροπής.

Ανεξάρτητη  ως άτομο συνεχίζει να οδηγεί τη μηχανή της και πιστεύει ότι ένας άλλος κόσμος, φιλικός, ανθρώπινος, δίκαιος δεν είναι μόνο εφικτός αλλά αναγκαίος. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι άνθρωποι να μην σταματήσουν να αγωνίζονται, να ονειρεύονται, να συμμετέχουν και να διεκδικούν το καλύτερο για τη χώρα, τον τόπο, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.