Στυλιανός Κατσέλης

Στυλιανός Κατσέλης

Υποψήφιος Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου
με το συνδυασμό "ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - Νέο Ξεκίνημα"

Ο Στέλιος Κατσέλης γεννήθηκε το 1966 στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στην Ασωπία της Βοιωτίας.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 1991 και το 1998 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο. Ενεγράφη στα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το Δεκέμβριο του 1992 και έκτοτε άσκησε ενεργά το δικηγορικό επάγγελμα, αρχικώς συνεργαζόμενος με τα επιφανέστερα των δικηγορικών γραφείων εξειδικευμένων στο ποινικό δίκαιο και ακολούθως (μέχρι και σήμερα), ιδρύοντας ανεξάρτητο δικηγορικό γραφείο. Από το Μάρτιο του 1997 είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και από το 2004 έχει προαχθεί σε δικηγόρο Παρ’ Αρείω Πάγω.

Στο πλαίσιο της καριέρας του έχει μετάσχει σε εκατοντάδες ποινικές και αστικές δίκες ενώπιον του Αρείου Πάγου όπως και σε μεγάλες ποινικές δίκες ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου και του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με αποκορύφωμα την εν εξελίξει δίκη της Siemens και εκείνη του «παραδικαστικού κυκλώματος». Επιπλέον δημοσιεύτηκαν στα νομικά περιοδικά «Νομικό Βήμα», «Ποινική Δικαιοσύνη», «Ποινικά Χρονικά» και «Ελληνική Δικαιοσύνη», δικαστικές αποφάσεις επί υποθέσεων που παρέστη και είχαν μείζον νομικό ενδιαφέρον, όπως εκείνη που εφάρμοσε για πρώτη φορά το Ευρωπαϊκό Δεδικασμένο στην Ελλάδα (674/2011 του Τριμελούς Εφετείου Κακ/των Αθηνών), αλλά και νομική αρθρογραφία του (ίδετε Νομικό Βήμα ΝοΒ 46, 1345).

Από το 2001 είναι δημότης Παλαιού Φαλήρου, έγγαμος με τη στιχουργό κι εκπαιδευτικό Ελένη Γιαννατσούλια, με την οποία έχουν δύο δίδυμες κόρες, 18 ετών.    

Από τον Σεπτέμβριο του 2005 διατελεί - μετά από διαγωνιστική διαδικασία – δικηγόρος του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, όπως και προσωπικά του επιτυχημένου Δημάρχου, Διονύση Χατζηδάκη. Κατά την άσκηση των εν λόγω καθηκόντων του, επιτεύχθηκε η απόρριψη αγωγών τρίτων σε βάρος του Δήμου ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ικανοποιήθηκαν απαιτήσεις ύψους, μόλις 600 χιλιάδων ευρώ. Συγχρόνως, χειρίστηκε περισσότερες από 100 ποινικές δικογραφίες που αφορούσαν αιρετούς και υπαλλήλους του Δήμου, για τις οποίες εκδόθηκαν αθωωτικές αποφάσεις των Δικαστηρίων ή τέθηκαν στο Αρχείο της Εισαγγελίας, μετά την προδικασία.

Ως υποψήφιος Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, ελπίζει να υπηρετήσει την αδήριτη ανάγκη για χρηστή διοίκηση και να αναβαθμίσει περαιτέρω την πόλη του Παλαιού Φαλήρου, στόχοι που υπαγόρευσαν την υποψηφιότητά του κατά τις Δημοτικές Εκλογές του 2019, ως φυσική συνέχεια της ουσιαστικής γνωριμίας του με τα Δημοτικά πράγματα, κατά τη 14χρονη θητεία του στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου.